Omgeving

 

Tiendeveen is een dorp in de gemeente Hoogeveen provincie Drenthe Het heeft ongeveer 800 inwoners en ligt aan het lint Horst Homan kanaal

Geschiedenis

Tiendeveen dankt zijn naam aan een afspraak dat voor  een tiende deel turf mocht worden gegraven. Rond 1830 bestond Tiendeveen uit drie veenvelden ('De Drie Veenen') die werden afgegraven: het Wijstersche, het Spieringer en het Drijbersche Tiendeveen. In 1849 kocht een groep van vier participanten 700 hectare veengrond in de zuidpunt van de gemeente  Beilen om die te vervenen. Eén van deze participanten, Jan Coenraad Rahder  kreeg na een onderlinge ruzie het alleenrecht op dit grondgebied. Hij stichtte in 1863 een school voor de kinderen van zijn arbeiders. Nadat het veen afgegraven was, werd Tiendeveen een boerendorp. Later vestigden zich er ook arbeiders die in fabrieken in Hoogeveen werkten.

 

Vanaf Camping de Beukenhof is het ong. 8 km naar Hoogeveen, hier kunt u leuk winkelen en verder nog andere dingen bezoeken :in de openbare biibliotheek vind u iets over de geschiedenis van Hoogeveen en de dorpen daar om heen. https://www.bibliotheekhoogeveen.nl/alles-over-de-bibliotheek2/ook-in-bibliotheek-hoogeveen/3561-de-verhalenwerf-in-uitvoering.

Voor de kinderen is er Zippazebra, een binnenactractie met luchtkussens, ballenbaden, glijbanen, klimtoestellen en nog veel meer.

www.zippazebra.nl

 

Vanaf  de camping kunt u mooie fiets en wandeltochten maken in de omgeving. Zoals de knapzakroute van Tiendeveen en  fietsroutes

en  de Arnica route en de 10 dorpen route. Ook knooppuntenkaarten zijn bij de receptie verkrijgbaar net als andere diverse  fiets-en wandel routes.